دکتر علی کوهی - فوق تخصص گوش

ساخت وبلاگ

 

علائم بسيار متفاوت بيماري ناشي از ويروس کرونا يا عفونت کرونا که به آن کوويد-19 هم گفته مي شود، از تب و سردرد تا مرگ متغير است. ناشناخته بودن اين ويروس که از اواخر سال 2019 ميلادي از چين به سراسر جهان راه يافت، ملاحظات بسيار سختگيرانه اي را براي کاهش تعداد بيماران و ميزان تلفات در بسياري از نقاط جهان، اجباري کرد. در ابتدا، هنوز مشخص نبود اين ويروس از چه راه هايي بين انسان ها منتشر مي شود. به تدريج و با فراگير شدن اين ويروس خطرناک در سراسر جهان، همه دانشمندان روي رفتارهاي اين ويروس در بدن و خارج از بدن به مطالعه پرداختند. در اين بين، بازار شايعات هم بسيار داغ بود. برخي افراد که به هيچ عنوان دانش يا امکانات تحقيقاتي براي اعلام نظر نداشتند، از فرصت سوءاستفاده کردند. با توجه به اين که در شرايط هراس و وحشت، انسان ها ممکن است براي نجات خود به منشا حرف ها و تطابق آن با عقلانيت و دانش توجه نکنند، باورهاي نادرست زيادي در رابطه با ويروس کرونا و بيماري ناشي از آن شکل گرفت. اين باورها به حدي همه گير شد که سازمان جهاني بهداشت، صفحه ويژه اي در مورد باورهاي غلط درباره کرونا در وبسايت خود ايجاد کرد.امروزه مي دانيم راه هاي انتقال کرونا از يک انسان به انسان ديگر صورت مي گيرد. اگر فرد سالمي بدون ماسک در فاصله کمتر از يک متري يک فرد مبتلا به بيماري ناشي از ويروس کرونا قرار گيرد، ممکن است ويروس به او انتقال يابد. ويروس موجود در ريزقطرات تنفسي بيمار هنگام سرفه، عطسه و حتي گاهي صحبت کردن در هوا منتشر مي شود و مي تواند فردي که بدون ماسک در فاصله کمتر از يک متري قرار دارد را آلوده سازد. اين امر در فضاهاي سرپوشيده که فاقد تهويه مناسب هستند، بدتر هم مي شود. در چنين اماکني حتي ويروس ممکن است از فرد بيمار به افرادي که در فواصل بيش از يک متري قرار دارند هم سرايت کند. رستوران هاي داخل محوطه هاي سرپوشيده يکي از اماکني هستند که احتمال سرايت ويروس در آن از فواصل دور هم وجود دارد. در رستوران ها افراد براي تناول غذا ناچار هستند، ماسک را بردارند و اين امر باعث افزايش احتمال انتقال ويروس مي شود. همچنين در شرايط خاص اگر ريزقطرات تنفسي فرد بيمار روي اجسام بنشيند و در حالي که اجسام آلوده هستند، فرد سالمي به آنها دست بزند و سپس دست آلوده را به چشم، دهان يا بيني بزند، احتمال انتقال ويروس کرونا وجود دارد. تا امروز اطلاعات معتبر علمي نشان مي دهد که ويروس کرونا مي تواند از راه دهان، بيني و چشم منتقل شود. احتمال اين که ويروس کرونا از راه گوش انتقال يابد بسيار بسيار بعيد است. پوشش گوش از جنس پوست عادي است که ساير نقاط بدن را مي پوشاند و پوست سالم جلوي عبور ويروس کرونا به داخل بدن را مي گيرد.

دکتر کوهي

منبع:

https://medicalxpress.com/news/2020-06-covid-eyes-ears.html

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/question-and-answers-hub/q-a-detail/coronavirus-disease-covid-19-how-is-it-transmitted

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/faq.html

 

دکتر علی کوهی - فوق تخصص گوش...
ما را در سایت دکتر علی کوهی - فوق تخصص گوش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دکتر کوهی drkouhi بازدید : 266 تاريخ : 8 تير 1400 ساعت: 19:53

اگر یک فرد صداهای طبیعی را با شدتی بیشتر و در حد آزاردهنده بشنود، به آن هایپراکوزیس گفته می شود. نام دیگری که برای هایپراکوزیس وجود دارد، پرشنوایی است. در این مشکل تنظیم امواج حسی شنوایی که در گوش داخلی درک می شود و به سمت مغز فرستاده می شود، به هم خورده است. این اختلال در امواج عصبی شنیداری باعث می شود صداهای معمولی مانند صدای موتور خودرویی که سوار آن هستند، آزاردهنده و بسیار شدید احساس شود. این بیماری علاوه بر این علامت ممکن است با افسردگی، اضطراب، گوش درد، و مشکلات در ارتباط دیگران همراه باشد. هر عاملی که باعث آسیب به حلزون شنوایی در گوش داخلی شود، می تواند باعث ایجاد بیماری هایپراکوزیس یا پرشنوایی شود. لابیرنتیت و سایر انواع عفونت و التهاب در گوش داخلی به ویژه حلزون شنوایی، مصرف دراز مدت برخی از داروها مانند دیازپام، قرار گرفتن برای مدت طولانی در معرض سر و صدای زیاد، بیمار مفصل گیجگاهی فکی، سردردهای میگرنی، افسردگی و بسیاری از بیماری های دیگر ممکن است باعث بروز هایپراکوزیس یا پرشنوایی شود. در مواردی که هایپراکوزیس به طور ثانویه به یکی بیماری یا شرایط پزشکی دیگر حادث می شود، رفع و درمان بیماری اولیه در بیشتر موارد باعث رفع هایپراکوزیس می شود. بیمارانی که به هایپراکوزیس مبتلا هستند، از صداها دوری می کنند. آنها در اتاق را به روی ورود حتی صداهای ساده ای مانند موتور بخچالی که در آشپزخانه به طور طبیعی کار می کند، می بندند. این کار سیر بیماری را بدتر می کند زیرا سیستم شنوایی فرد را به صداهای معمولی حساس تر می نماید. به همین دلیل، توصیه می شود این افراد از صداهای معمولی دوری نکنند و اجازه دهند سیستم شنوایی آنها با شدت معمولی صداها اخت شود. برای تشخیص این بیماری باید به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرد. شرح حال بیماری، معاینه کامل گوش و انجام تست شنوایی سنجی از مهم ترین شاخص هایی هستند که به تشخیص بیماری هایپراکوزیس یا همان پرشنوایی کمک می کند. اگر هایپراکوزیس به صورت ثانویه نسبت به یک بیماری دیگر ایجاد شده است، درمان آن بیماری باعث رفه پرشنوایی می شود. اگر چنین نیست شناخت درمانی و حساسیت زدایی صوتی از راه های درمان موثر برای رفع علائم این بیماری محسوب می شوند. شایان ذکر است که این انواع درمانی در زمان کوتاه ممکن است با بهبودی همراه نباشند و حداقل 6 تا 12 ماه طول بکشد تا چنین درمان هایی به ثمر بنشینند.

دکتر علی کوهی

ویدیو مارکتینگ سایت پزشکی

 

دکتر علی کوهی - فوق تخصص گوش...
ما را در سایت دکتر علی کوهی - فوق تخصص گوش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دکتر کوهی drkouhi بازدید : 208 تاريخ : 5 تير 1400 ساعت: 18:22

 

 

بسياري از افرادي که دچار عفونت کرونا شده اند، گرفتگي گوش را در حين عفونت تجربه کرده اند. برخي افراد هم با وجودي که مدتي از پايان مرحله حاد کرونا در آنها مي گذرد همچنان از کاهش نسبي شنوايي (شبيه گرفتگي گوش) و وزوز گوش و حتي سرگيجه شکايت دارند.

 

آيا عفونت کرونا مي تواند باعث گرفتگي گوش شود؟

پاسخ اين سوال مثبت است. ويروس کرونا به لحاظ محل شروع عفونت و در موارد خفيف تا متوسط بسيار شبيه آنفلوانزا است. به عبارت ديگر، ويروس کرونا مي تواند به طور مستقيم ناحيه بالايي حلق که به آن حلق بيني گفته مي شود را عفوني کند.

ايجاد عفونت در اين ناحيه با التهاب و تورم بافت اين ناحيه توام است. عدم امکان تهويه گوش مياني به دليل انسداد کانال اتصالي گوش مياني و حلق بيني (کانال اُستاش) عامل اصلي ايجاد مشکل است. هواي محبوس در گوش مياني پس از مدتي جذب جريان خون مي شود و در گوش مياني حالت خلاء به وجود مي آيد.

اين حالت خلاء در گوش مياني باعث کاهش نسبي شنوايي مي شود، حالتي که بيشتر افراد آن را تحت عنوان گرفتگي گوش ابراز مي کنند. بنابراين همان طور که آنفلوانزا و سرماخوردگي مي توانند باعث ايجاد گرفتگي گوش شوند، ويروس کرونا هم مي تواند باعث گرفتگي گوش شود.

آيا کروناي مزمن با گرفتگي گوش يا سرگيجه و وزوز گوش همراه است؟

پاسخ اين سوال هم مثبت است. پيش از اين که به تشريح اين بخش پرداخته شود، در مورد کروناي مزمن توضيحي ارائه مي گردد.

تفاوت مهم ويروس کرونا با ويروس هاي عامل آنفلوانزا و سرماخوردگي اين است که احتمال آسيب زدن آن به ساير بافت هاي بدن و ايجاد علائمي که براي مدت طولاني در بدن مي ماند بيشتر است. به اين عوارض و علائم طولاني مدت ناشي از عفونت قبلي با ويروس کرونا، کروناي مزمن گفته مي شود.

اگرچه اطلاعات مربوط به کرونا به طور مداوم در حال تغيير و به روز رساني است اما اطلاعات موجود نشان مي دهد درصد قابل توجهي از مبتلايان به کرونا در آينده با علائم گوش دست و پنجه نرم مي کنند. به عبارت ديگر کروناي مزمن با گرفتگي گوش (کاهش نسبي شنوايي)، وزوز گوش و سرگيجه همراه است.

با توجه به اين که مطالعات اختصاصي در اين مورد هنوز به پايان نرسيده است نمي توان گفت که آيا عفونت کرونا عامل اصلي ايجاد چنين علائمي است يا فقط يک همراهي آماري بين کرونا و علائم گوش يا حفظ تعادل مطرح است.

چنين به نظر مي رسد که ويروس کرونا هم از راه عفونت مستقيم گوش داخلي، هم از راه پاسخ تشديد يافته سيستم ايمني بدن به ويروس، هم از راه ايجاد لخته هاي خون در رگ هاي تغذيه کننده گوش داخلي توان آسيب زدن به گوش داخلي را دارد. براي يافتن اين پاسخ بايد منتظر نتايج تحقيقات پزشکي بمانيم. جهت مشاوره بيشتر با دکتر کوهي از طريق لينک ارتباطي موجود در سايت اقدام نماييد.

 

 

دکتر علی کوهی - فوق تخصص گوش...
ما را در سایت دکتر علی کوهی - فوق تخصص گوش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دکتر کوهی drkouhi بازدید : 236 تاريخ : 2 تير 1400 ساعت: 16:18